mandag, november 10, 2008

"De sidste tider"

De sidste par uger har været præget lidt af hjem/vidererejse-planlægning og det har skabt både hjemlængsel, men også frustrationer over, at opholdet her snart er slut. Inden jeg bliver alt for ked af det, vil jeg skynde mig at fortælle om de fede ting, vi har oplevet siden sidst.
Onsdagen efter Jerusalem-ugen havde vi pige/drengeaften. Drengene blev her i huset, spiste lasagne og så film. Til pigernes store overraskelse var det ikke det eneste, de havde fået tiden til at gå med. Da vi kom hjem og åbnede havelågen blev vi overspulet af vandslangen, og ikke nok med det, havde de sat plasticfolie på toiletbrættet og hældt håndsæbe i bruserne -tak drenge! Pigerne havde haft en hyggelig aften hjemme ved Anna, hvor vi fik en lækker 3-retters menu og legede Venner for Livet. Vi havde lavet omkr. 200 spørgmål som: Hvem er mest blufærdig? Hvem har flest par sko? Hvem er mest gavmild? osv. Den aften fik vi virkelig grint meget og fik nogle ting på plads om hinanden.. heh;)
Om fredagen var vi i Cæsarea på fredagstur. Vi gik rundt i de gamle ruiner, bl.a. en gågade, et spabad, et amfiteater og en væddeløbsbane fra omkr. år 0. Det var fedt at opleve en så velbevaret by. Cæsarea er en havneby og ligger virkelig smukt ud til Middelhavet, hvorfor vi også badede om eftermiddagen. Vandet var dog ret koldt! eller ja 25 grader;)
Om søndagen prøvede vi noget meget alternativt, som jeg egentlig blev ret inspireret af. Vi tog med en af vores amerikanske undervisere Bill til det sydlige Golan, hvor vi to og to gik rundt i forskellige landsbyer og bad for hver enkelt af dem. På de 30-40 min. vi havde til rådighed, gik vi bare rundt i kvarteret og bad højt for dem, vi så eller hvad vi nu lige kom i tanke om, men primært at indbyggerne ville være åbne overfor evangelisation og at jøderne måtte komme til tro på Jesus. I fredags blev inviteret ned til Bill og hans kone Vered + børn til spisning og hygge.
Lørdag tog jeg med nogle af drengene herfra og fra menigheden til en kibbutz ved Rosh Pinna for at spille paintball. Det var en sjov eftermiddag!
I aftes var vi alle sammen ude og spise på kinesisk restaurant og bagefter tog vi hjem til Erik og Anna og hørte vilde safarihistorier fra Eriks volontørtid i Tanzania.
På søndag rejser vi fra Tiberias -og opholdet er dermed slut;( - til Eilat, hvor vi er i 2 dage indtil vi skal på endnu en ørkentur, denne gang til Sinai. Herefter går turen til Dahab, Jordan og Jerusalem inden jeg vender snuden helt hjem. Det bliver underligt at komme hjem til al juleræset i december, når man overhovedet ikke har oplevet efterårets triste og kolde dage, men kommer fra sol og varme. Håber ikke chokket bliver alt for stort!

Ingen kommentarer: